Övervakare av smarthem

Den här funktionen är bara tillgänglig i Kaspersky Plus och Premium.

Vi har förbättrat funktionerna och åtgärdat problem i Android 11-12.x-versionerna så att du kan dra nytta av funktionen Övervakare av smarthem utan begränsningar.

Funktionen Övervakare av smarthem visar enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk i hemmet. Genom att använda denna funktion kan du förhindra att ej behöriga enheter ansluter till ditt nätverk och kontrollera skyddsstatus för de enheter som är anslutna till nätverket.

Fler enheter kan anslutas till ditt Wi-Fi-nätverk i hemmet. Det finns en risk att någon får tag på ditt lösenord eller hackar ditt Wi-Fi-nätverk för att få gratis internet eller för att få åtkomst till dina data. Kaspersky-appen kan hjälpa dig att snabbt få reda på om nya enheter ansluter till ditt hemnätverk.

När din enhet ansluter till ett Wi-Fi-nätverk frågar Kaspersky-appen om du vill visa andra enheter anslutna till detta nätverk. Om du godkänner visar appen en lista över enheter anslutna till detta nätverk och visar ett meddelande om en ny enhet ansluter. På så sätt kan du övervaka ditt Wi-Fi-nätverk i hemmet och skydda alla anslutna enheter och data.

Även en osäker enhet på Wi-Fi-nätverket kan äventyra alla andra enheter. Genom att använda Kaspersky-appen kan du gå till My Kaspersky och installera Kaspersky-appar på alla enheter för att skydda dem.

Så här installerar du Kaspersky-appen på den andra enheten (om du har köpt en prenumeration för flera enheter):

1. Tryck på Övervakare av smarthem på huvudskärmen och sedan på namnet på den enhet som du vill dela din prenumeration med.

Ett fönster med information om enheten öppnas.

2. I avsnittet I din prenumeration trycker du på Kaspersky-appen.
  3. På skärmen som visas klickar du på Skicka länk.

Ett systemfönster med länkdelningsalternativ visas.

4. Öppna länken på enheten där du vill installera Kaspersky-appen.

Nu kan du ladda ner appen och direkt efter det loggas du automatiskt in på ditt My Kaspersky-konto.

Appen kan fungera långsamt om fler än tusen enheter är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk och nätverket övervakas av Kaspersky-appen. Vi rekommenderar inte att övervaka offentliga Wi-Fi-nätverk.

I det här avsnittet

Slår på övervakning av enheter i ditt nätverk

Slår av övervakning av enheter i ditt nätverk

Visar enheter i ditt nätverk

Vad händer om en okänd enhet ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk hemma